Manó koncert III. - Dallam

Iván Gábor Csak bátran

Verdi Brindisi

E. di Capua O sole mio

Whatherly Danny boy

Rigó dal

Téli tánc

Beethoven Örömóda - részlet

Műsorvezető, zenei szerkesztő: Iván Gábor, a Concerto Budapest ütőse

Közreműködik: Méhes Csaba pantomimművész, a Kispárna mesezenekar és a Concerto Budapest zenészei

A Concerto Budapest nem csak a koncerttermek felnőtt látogatóira gondol. Elkötelezettek amellett, hogy megismertessék a komolyzenét, a zenei eszközöket a jövő hangverseny-látogatóival. A Manó-koncertek a 3-7 éves korosztálynak, az óvodás és kisiskolás gyerekeknek szólnak. A programsorozat legfőbb jellemzője a játékosság és az interaktivitás, a közös zenélés, a közös
játék. Idén ősszel ez a rendkívül népszerű sorozat a 16. évadát kezdi meg a Páva utcai Zeneházban. Állandó vendége a nemzetközi sikereket halmozó, Grand Prix-díjas pantomimművész, Méhes Csaba. Házigazdája a Concerto Budapest játékos ütőse, Iván Gábor. Az évek során körbejártak már olyan témákat, mint például az évszakok, a mesék, a hangulatok, az égtájak.
A 2017/2018-os évad témája kifejezetten a zene „alkotóelemei” köré épül, úgy mint Ritmus, Harmónia, Dallam és Hangszerelés, valamint magának a zenének megjelenítése, az Előadóművészet. A művészek a zene és a pantomim eszközeivel, játékos formában, sokféle érdekes megvilágításból mutatják be ezeket az elvont fogalmakat a gyerekközönség számára.