2015. február 15-i Mesteriskolánk vendége: Csoba Tünde és Dr. Székely György

2015. február 15-i Mesteriskolánkban Fischer Annie zongoraművésznőről beszélgettünk volt tanítványával, Csoba Tündével és Dr. Székely Györggyel

Csoba Tünde

Ötéves kora óta zongorázik. 1975-ben, 9 évesen vették fel a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskola különleges tehetségek tagozatára. 15 éves korában figyelt fel rá Fischer Annie és 1985-től tanította, fejlesztette tudását. Ő volt Fischer Annie egyetlen tanítványa, akivel rendszeresen, hosszú időn keresztül foglalkozott. 1984-ben ösztöndíjjal Svájcban tanult Sebők Györgynél, majd 1989-ben Solti György meghívása következett a londoni Barbican Centerbe. 1993-ban diplomázott a Zeneakadémián. Több nemzetközi versenyeredményt ért el, és Európa számos országában koncertezett.

 

Dr. Székely György

Dr. Székely György nem csak a Szent János Kórház I. Belgyógyászati és Gasztroenterológiai Osztály osztályvezető főorvosa, de a zene szerelmese is.  Gyermekkora óta két hangszeren (hegedű, klasszikus gitár) zenél, a 32 éve koncertező Semmelweis Vonósnégyes tagja. Zenei versenyeket nyert a Magyar Rádióban, és zenei írásokat, riportokat, rádióműsorokat készít orvos-szakmai munkássága mellett. A Fischer Annie-ról megjelent emlékkönyv (2002) egyik szerkesztője, a centenáriumi év egyik fő szervezője volt.