II. Kis otthoni zene

Ugyan most egy darabig nem játszhatunk együtt, mégis szeretnénk megosztani otthonunkból is a zenélés örömét. Kis otthoni zene sorozatunkban olyan videókat bocsátunk közre, amelyeket a zenekar tagjai otthon vettek fel. Muzsikusaink akár saját magukkal, akár partnerekkel adnak mini kamarakoncerteket, betekintést nyújtva a karanténban töltött hétköznapjaikba.

Stürzenbaum Róbert, Pap Gábor, Galla Ákos, Kasza Nándor - Concerto Budapest

Bach: János-passió - 14. korál Petrus, der nicht denkt zurück

Rossini: Tell Vilmos nyitány

Prokofjev: C-dúr szonáta 1. tétel

Az elmúlt hetekben sokakat megismerhettek már a Concerto tagjai közül. Ma hegedűszólamunk tagjának, Tóth Tamásnak a bemutatkozó filmjével készültünk, aki egy rendhagyó, zenés-beszélgetős videóval készült Önöknek.

Ütő szólamunk vezetője, Fábry Boglárka egy különleges, 4 marimbás felvétellel készült Önöknek. Fogadják szeretettel François Couperin: Le Tic-toc-choc c. művét Dukay Barnabás átdolgozásában.

Giovanni Bottesini: Elegia - nagybőgőre, zongorakísérettel
Közreműködik: Suki András zongora

Kis otthoni zene - Bernáth Orsolya hegedű, Kurcsák István marimba

Brácsa szólamunk tagja, Firtha-Jekkel Zília a Balatonra is magával vitte a hangszerét, hiszen nem múlhat el nap muzsikálás nélkül. :) Fogadják szeretettel Reger D-dúr szvittjének I. tételét.

A zenészek számára igen nehéz, hogy a művészetüket most bizonytalan ideig nem oszthatják meg a közönséggel. A jelenlegi időszakot gyakorlásra és fejlődésre használjuk, de már nagyon várjuk, hogy újra vendégül láthassuk Önöket a koncertjeinken. A Concerto Budapest koncertmesterének minikoncertjével készültünk mára Önöknek: fogadják szeretettel J. S. Bach a-moll szólószonátájának egy részletét Miranda Liu előadásában.

Fagott szólamunknak is nagyon hiányzott már a közös muzsikálás, ezért egy kis technikai rásegítéssel "összeültek", hogy felvegyék Vukán György művét. Fogadják szeretettel Mohai Bálint, Tóth Sára Rebeka, Kotroczó Szabolcs, Beleznai Anna és Stefán Zsófia előadását.

Cselló szólamvezetőnk, Takács Ákos ezúttal kisfiát kérte fel egy kis kamarazenélésre. Haydn Divertimentójával készültek Önöknek.

Hegedűszólamunk tagja, Biczó Bernadett is készített egy zenés bemutatkozó videót. Fogadják szeretettel Elgar: Salut d'Amourját Mali Emese (zongora) közreműködésével és ismerjék meg miként tölti a hétköznapokat most Bernadett.

Fagottművészünk, Kotroczó Szabolcs, legnagyobb rajongójának :) segítségével Peter Schickele: Last Tango in Bayreuth c. művét vette fel Önöknek, ráadásul több szólamban.

2 fantasztikus zenész, rengeteg kreativitás, egy kis technika = gyönyörű muzsika 4 szólamban. Hallgassák meg Georg Goltermann Szeretnádját cselló szólamunk tagjainak, Karasszon Eszter és Migróczi Tamás előadásában!

Kis otthoni zene sorozatunkat fuvola szólamunk tagjával, Lőrincz Anitával folytatjuk, aki J. S. Bach B-dúr Kétszólamú invencióját (BWV 785) vette videóra - kreatív módon, egyedül, két szólamban.

Ebből a videóból bőgő szólamvezetőnket, Schweigert Györgyöt ismerhetik meg, aki rövid bemutatkozóját követően Giovanni Botessini olasz nagybőgő virutóz h-moll nagybőgő versenyének lassú tételéből játszik egy részletet. Ezt követően pedig J. S. Bach C-dúr csellószvitjének (BWV 1009) második, "Allemande" tétele hangzik el előadásában. 

Tommy Pederson: Elefánt a nappaliban / Elephant in the Livingroom

Csellistánk, Molnár Piroska Bottesini egyik darabjából vett fel egy részletet férje és egyben „házi” kamarapartnere, Martos Attila segítségével. Azért esett erre a választásuk, mert az olasz zeneszerző zenéjéből olyan derű árad, ami magával ragadó lehet a nehéz pillanatokban, és segíthet erőt meríteni ebben az időszakban. 

Trombita szólamvezetőnk, Devecsai Gábor a #HallgatásNapjaihoz méltóan a Heartfelt Silence c. művel készült Önöknek. 

Beethoven születésének 250. évfordulója alkalmából vonós művészeink, Barát Adrienn és Kádi Erika a Pápaszem duóval szeretnék megörvendeztetni a koncerteket nélkülözni kényszerülő közönségünket. Fogadják szeretettel előadásukat!

Oboa szólamvezetőnk, Horváth Béla, akit amellett, hogy nagyszerű zenész, a humoráért is különösen szeret a Concerto csapata, egy roppant különleges, szórakoztató előadással készült Önöknek. John Cage 1952-ben írt 4'33" c. művét vette videóra. Jó mulatást kívánunk hozzá!
 

#KISOTTHONIZENE sorozatunkat hegedűművészünk, Román Mikola felvételével folytatjuk, aki Georg Philipp Telemann 7. Esz-dúr szóló fantáziáját vette fel Önöknek otthonában. Zenészeink ezekben az időkben is rengeteget gyakorolnak és készülnek, hiszen a járványt követően egy nagyon sűrű és izgalmas évaddal várjuk majd közönségünket ismét koncertjeinken! Addig is, kísérjék figyelemmel híreinket, mert azon dolgozunk, hogy a zene örömében #ahallgatasnapjai alatt se szenvedjenek hiányt! 

Oboa szólamunk mindennapjait összefoglaló kisfilmünk garantáltan mosolyt csal az arcukra, úgyhogy ajánljuk kedves közönségünknek kikapcsolódás gyanánt egy finom kávé és süti mellé. :) Tekintsék meg Rózsa Gerda, Ella Dániel és Molnár Eszter rövid, szórakoztató videóját.

Első hegedűsünk, Kakutani Satoko Brahms 1. (G-dúr) hegedű-zongora szonátájával szeretne mosolyt csalni közönségünk arcára. A videót Satoko néhány személyes fényképpel, rövid bemutatkozással tette még színesebbé.

A #maradjotthon kampány ideje alatt készített zenés videóink arra is lehetőséget adnak, hogy művészeink bemutatkozhassanak Önöknek. Évadkönyvünkben, illetve a honlapunkon olvashatnak ugyan a zenészeinkről rövid ismertetőket, de talán ezek a videók a legszemélyesebb formái az ismerkedésnek. Ma az ütős szólamunk bemutatkozó anyagával és zenés előadásával készültünk. Ismerjék meg ütőhangszeres csapatunk tagjait, és hallgassák meg előadásukban John Cage: Living Room Music c. művének Story tételét. Ezt követően Sosztakovics XV. szimfóniájának részlete csendül fel, melyet a #ahallgatasnapjai alatt is együtt, de most kicsit másként gyakorolnak...* Kellemes időtöltést kívánunk! *A videó készítésekor még bíztunk benne, hogy a 2020.05.21-i koncertünket a tervezett időpontban meg tudjuk tartani a Müpában. Azóta már kiderült, hogy ez sajnos nem lehetséges, viszont örömmel értesítjük közönségünket, hogy 2020.12.06-án pótoljuk a koncertet. #kisotthonizene #musicdoesntstop

#EGYPERCCONCERTO Trombita szólamunk egy kis reneszánsz időutazásra hívja most Önöket. Hallgassák meg Pierre Phalése: Ballo Milanese c. művét Seidl Dénes, Csikota Gergely, Devecsai Gábor, Pecze Balázs előadásában.
#kisotthonizene #ahallgatasnapjai #musicdoesntstop #maradjotthon

#EGYPERCCONCERTO Trombita szólamunk egy kis reneszánsz időutazásra hívja most Önöket. Hallgassák meg Pierre Phalése: Ballo Milanese c. művét Seidl Dénes, Csikota Gergely, Devecsai Gábor, Pecze Balázs előadásában.
#kisotthonizene #ahallgatasnapjai #musicdoesntstop #maradjotthon

A jelenlegi helyzettel mindannyiunknak nehéz megbirkóznia, de bízunk benne, hogy a zene által egy kicsit segíthetünk Önöknek is lazítani és feltöltődni. Szekund szólamunk tagja, Bóni Andrea anyukai teendői mellett a zenében találja meg az örömöt, így J. S. Bach E-dúr szólószonátájának utolsó tételével szeretné meghozni az Önök kedvét is a zenehallgatáshoz.

Az alábbi kisfilmben betekinthetnek fagottművészünk Beleznai Anna mindennapjaiba, illetve meghallgathatják miként gyakorolja Bartók Concertójából a Párok táncát - kreatív módon - több szólamban. Ez a mű különösen közel áll a szívünkhöz és büszkék vagyunk, hogy 2019 októberében többször is előadhattuk az ázsiai közönségnek.

A Concerto Budapest tagjai év közben, a feszített tempó és a rengeteg koncert miatt gyakran zenével kelnek és fekszenek. Egyik nagyon kedves zenészünkkel, Winkler Orsolyával sincs ez másként - még a jelenlegi helyzetben sem. Tekintsék meg lányával, Dórival közösen készített videóját, mely kellően illusztrálja, hogy a zene és a tánc miként szövi át a mindennapjaikat, miként merítenek a szenvedélyükből és a művészetükből erőt.

Húsvéthoz közeledve hegedűszólamunk tagja, Viniczai Éva készült Önöknek egy rövid részlettel, egy számára nagyon meghatározó műből, ami nem más, mint Haydn: Krisztus utolsó hét szava a keresztfán. Áldott húsvéti készülődést kívánunk!

Mai zenei ajánlónk: J.S.Bach: Musikalisches Opfer (BWV 1079) művének részlete, melyet most Jámbor Anna és Kurgyis András előadásában hallgathatnak meg. Anna és András az egyhangú, otthon töltött napok monotonitását - finom humorral - egy végtelenített kánonnal illusztrálják alábbi videójukban, reméljük, hogy ezáltal egy kis örömöt vihetünk az Önök napjába is.

Takács Ákos, Karasszon Eszter, Maróth Bálint, Migróczi Tamás cselló - Concerto Budapest

Használjuk a zene erejét, hogy támogassuk az egészségügyi és közszolgálati dolgozóink erőfeszítéseit, akik a járvány idején rendíthetetlenül végzik munkájukat mindannyiunk védelmében és érdekében! Kis otthoni zene Csikota Gergellyel.

Mi is komolyan vesszük a vírus megállítására tett intézkedéseket, zenekarunk tagjai is otthonukból követik a híreket és dolgoznak, gyakorolnak. Brácsaművészünk, Apró Ágnes egyetemista lányával, Zsófival készítette ezt a rövid, kreatív videót.