Zeneházikó

Szeretnéd megismerni a hangszereket, kipróbálni őket? Részt venni egy koncerten, ahol te vagy a karmester vagy a szólamvezető? Vagy csak arra vagy kíváncsi, hány napig tart megírni egy szimfóniát?

Idén júliusban már harmadik alkalommal változik át a Concerto Budapest székhelye, a Páva utcai Zeneház – Zeneházikóvá. Nyáron így kétszer egy hétig (július 20-24. illetve július 27-31 között) nem a muzsikusok próbáitól - hanem a zenével ismerkedő gyerekektől hangos a Zeneház. A napközis zenetáborban a zenekar muzsikusai, zenepedagógusai segítségével színvonalas, szórakoztató elfoglaltságot kínálunk 6-12 éves gyerekeknek. 

Célunk, hogy azok a gyermekek is megismerkedjenek a zenével, akik eddig még nem kerültek közelebbi ismeretségbe a hangszerekkel – a Zeneházikóban kipróbálhatják őket, hogy könnyebben választhassanak, ha zenét szeretnének tanulni.

A foglalkozások résztvevői improvizációra, zenei kreativitásra épülő tevékenység közben fedezhetik fel képességeiket, élvezhetik a „zenecsinálás” örömét.

A szülők már kora reggel, fél 8-kor hozhatják a gyermekeket a Zeneházba, ahol mindig szól a zene.

9 órától kezdődik az első, délelőtti foglalkoztató blokk, melyben tavaly minden nap egy adott hangszercsoport került a fókuszba: ütősök, fafúvósok, rézfúvós hangszerek, vonósok, valamint a hárfa, zongora, és az érdekesebb kiegészítő hangszerek. Idén új tematika lesz: egyszerű ellentétpárokon keresztül (gyors/lassú, halk/hangos, mély/magas, stb) lehet a dinamikával, ritmussal, hangmagasságokkal, és egyáltalán: a hangszerekkel, zeneművekkel megismerkedni.  A zenészek nem csak megszólaltatják a hangszereket, hanem játékos módon részletesen el is magyarázzák, mi, miért és hogyan működik, esetleg milyen érdekesség fűződik hozzájuk, milyen történelmi hátterük van - és természetesen ki is lehet próbálni a bemutatott hangszereket.  A táborozók az egész zenekar működésével megismerkedhetnek: a Zeneházi felfedező túránkon bekukkanthatnak a próbatermekbe, a kottatárba, a hangszertárba.

A tábor csúcspontja a péntek délután: egy igazi koncerten mutathatják be a táborlakók, mit tanultak: nagyzenekar mutatja be a ritmusgyakorlatokat, kamarazenekar a vállalkozó kedvűekből csengettyűkön, ütős vagy fúvós hangszereken játszik, illetve a szólisták is bemutathatják hozott, vagy itt elsajátított hangszeres tudásukat.

De nem is a szereplés a lényeg, hanem a jó hangulat: a zenekar egy közösség, ahol a közös munkával születik meg végül a csoda: a zene. 

Tábor díja 21.000 Ft, Tesókedvezménnyel 19.000 Ft

Regisztráció történhet személyesen a Zeneházban (IX., Páva u. 10-12.), mailen (info@concertobudapest.hu), telefonon (1/215-5770).

Előleg: 5000Ft - a jelentkezéskor fizetendő

A részvételi díj fennmaradó részét legkésőbb a tábor megkezdését megelőző 1 héttel kell befizetni.

Fizetési módok: Személyesen készpénzben a Zeneházban, vagy átutalással (Concerto Akadémia Nonprofit Kft, MÁK: 10032000-00334143-00000017)

related galleries