Elsöprő siker a Concerto Budapest ázsiai turnéján

2017. június 4.

Május közepén indult ázsiai koncertkörútra a Keller András vezette Concerto Budapest, és a világszerte ünnepelt hegedűművész, Gidon Kremer kamaraegyüttesével, a 20 éves fennállását ünneplő Kremerata Balticaval.

A szuperfelállás: az eggyé olvadt két zenekar és a két kiváló hegedűművész együttes játéka Peking, Xi’an, Szöul és Taipei koncerttermeit hódította meg elsöprő sikerrel: a pekingi Kínai Nemzeti Nagyszínházban adott koncerten szűnni nem akaró tapssal négy ráadást is követelt a nagyérdemű. A turné zárókoncertjét Taipeiben egyszerűen „az év legnagyszerűbb koncertjeként” hirdették a helyi híradások.

A két művész vezetésével európai klasszikusokat és kortárs modernek darabjait vitték el a helyi közönségnek. Közös küldetésüknek adózva - a rendhagyó műsorszerkesztéssel, és a művészeti értékek középpontba állításával - hirdették a zenei nyelv sokszínűségét, gazdagságát.

Ázsiai turné 2017 Gidon Kremerrel és a Kremerata Balticaval

2017. május 23.

Öt állomásos ázsiai koncertkörútra indul a Concerto Budapest és a 20 éves fennállását ünneplő Kremerata Baltica kamaraegyüttes. A turné "nulladik" állomása Budapest, mely még egy okból különleges: Gidon Kremer, a legendás hegedűművész, a Kremerata Baltica alapítója 70 éves. A művész a kerek évfordulót a két zenekar és régi zenészbarátja, Keller András társaságában és közreműködésével ünnepli. Különleges alkalom, hogy a két kiváló hegedűművészt együtt hallhatja játszani a publikum. A történetük során először, teljes létszámban összeolvadó két zenekart Keller András vezényli, mely minden bizonnyal felejthetelen élménnyel gazdagítja majd a hallgatóságot.


Keller András