A Concerto Mesteriskola vendége: Marton Éva

2015. november 18-án folytatódik a Concerto Mesteriskola, amelyet a Concerto Budapest zenekar vezetője, Keller András sokéves zenekarvezetői és oktatói tapasztalatával álmodott meg. A programsorozat célja, hogy meghívott vendégelőadók közreműködésével a zenészi és zenekari élet kulisszatitkaiba avassa be a közönséget, a helyszín ebben az évadban is a BMC könyvtára.

2015. november 18-án (szerdán) 18 órától Marton Éva, a világ egyik legkiemelkedőbb drámai szoprán énekesnője lesz a Mesteriskola vendége, aki Dr. Batta András zenetörténésszel, a Zeneakadémia korábbi rektorával beszélget majd.

Marton Éva világ egyik legkiemelkedőbb drámai szoprán énekesnője. Széleskörű repertoárja szinte egyedülálló, a Verdi, Puccini, R. Strauss, Wagner szerepek mellett otthon van a verismo - Giordano, Ponchielli - világában is. A lírai szoprán Marton Évából az évek folyamán következetes munkával fejlődött ki korunk egyik legnagyobb drámai szopránja, aki immár több mint 30 éve a világ legjobbjaihoz tartozik.

A program-sorozat előadásai ingyenesen látogathatóak! A programokra regisztrálni az info@concertobudapest.hu címen lehet. További információ a Concerto Budapest honlapján (www.concertobudapest.hu) érhető el.

A Concerto Mesteriskola társszervezői a Budapest Music Center és az UMZE.