Zenekar

Magyarország egyik vezető nagyzenekara, történelmi múlttal és a fiatal zenészek dinamizmusával. Nagy ívű és innovatív műsorszerkesztésével, egyéni hangzásával új színt hozott a magyar zeneéletbe. Az elmúlt években számos nemzetközi fesztiválra, Európa, Amerika és a Távol-Kelet rangos koncerttermeibe is meghívást kapott. A Concerto Budapest visszatérő vendégei olyan világhírű művészek, mint Gidon Kremer, Boris Berezovsky, Heinz Holliger, Isabelle Faust, Jevgenyij Koroljov. A klasszikus művekből álló repertoárt kortárs zeneművek, gyermek- és ifjúsági programok teszik még színesebbé.

Művészeti vezető

A Concerto Budapest karmestere, művészeti vezetője 2007 óta Keller András, aki szólistaként, koncertmesterként és kamarazenészként is világszerte elismert muzsikus. Az 1987-ben általa alapított Keller Quartett tagja, amely immáron bő negyedszázada tartozik a világ vezető vonósnégyesei közé. A Kossuth- és Liszt-, Bartók–Pásztory díjas művész 2016 januárja óta a világ egyik legprominensebb zenei intézményének, a Guildhall Music Schoolnak professzora.

Koncertek

A Zenekar évente több mint hatvan hangversenyt ad Budapest legnagyobb koncerttermeiben: a Zeneakadémián, a Művészetek Palotájában, a Pesti Vigadóban, illetve a Budapest Music Center hangversenytermében – ez utóbbiban elsősorban kamarazenei darabokat, kortárs műveket, valamint ritkán játszott műveket hallhat a közönség. Az évek során hagyománnyá vált, hogy a zenekar nyaranta szabadtéri koncerteken is fellép.

A Concerto Budapest külföldön
A Concerto Budapest a magyarországi fellépéseken és sikereken túl – a rendszeres külföldi fellépéseknek köszönhetően – ismert és elismert szereplője a nemzetközi komolyzenei életnek. Az elmúlt években a zenekar sikeres koncertturnékon vett részt Németország és az Egyesült Államok nagyvárosaiban, Franciaországban, Spanyolországban és Kínában, de számos felkérés érkezik további külföldi fellépésekre, mely jól tükrözi a zenekar egyre növekvő külföldi népszerűségét.

Ifjúsági és gyermekprogramok
A Concerto Budapest – számos más tevékenysége és feladata mellett - fontosnak tartja a zeneszerető fiatalok és a családok megszólítását is: gyermek és ifjúsági sorozatokkal, valamint egy-egy eseményhez kötődő alkalmi ifjúsági koncerttel az egész család számára tartalmas és izgalmas szórakozási lehetőséget kínál. Az egyhetes nyári zenetábor – a zenekar lelkes muzsikusai segítségével - a zene szeretetére tanítja a gyermekeket, és egyúttal segítséget nyújt a zenei pálya iránt érdeklődők hangszerválasztásához.