A Hallgatás Napjai

A fennálló helyzetre való tekintettel áprilisi koncertjeink elmaradnak, de a gyakorlást, felkészülést, zenélést ebben az időszakban is folytatjuk. A Hallgatás Napjai címmel három új, online sorozattal hívjuk zenehallgatásra kedves közönségünket. Az elérhető tartalmakat listáját folyamatosan bővítjük.

Sokak számára nem jelent gondot a home office, na de hogyan járjon próbára, adjon koncertet, vegyen fel lemezeket egy zenekar? Nem könnyű feladat otthon is folytatni a munkát, a Concerto Budapest muzsikusai mégsem adják fel, sőt, igyekeznek kihozni a legtöbbet ebből az időszakból is: a zenekar három online sorozata virtuális élményekre szólít minden korosztályt.

Az MTVA Bartók Rádió jóvoltából már korábban a közönség rendelkezésére bocsátottunk 11 koncertfelvételt, amelyek itt találhatók. Ezt a listát ConcertONline sorozatunkban további felvételekkel bővítjük majd hetente, amelyeket honlapunkon, Youtube csatornánkon és Facebook oldalunkon teszünk majd közzé, így mindenki tetszőleges időben hallgathatja újra az elmúlt évek legjobb koncertjeit.

Ugyan most egy darabig nem játszhatunk együtt, mégis szeretnénk megosztani otthonunkból is a zenélés örömét. Kis otthoni zene sorozatunkban olyan videókat bocsátunk közre, amelyeket a zenekar tagjai otthon vettek fel. Muzsikusaink akár saját magukkal, akár partnerekkel adnak mini kamarakoncerteket, betekintést nyújtva a karanténban töltött hétköznapjaikba.

Természetesen nem feledkezünk meg a fiatalabb korosztályról sem: Manó Zenesuli sorozatunkban közös éneklésre és zenélésre várjuk a gyerekeket. Stefán Zsófia, a zenekar fagottművésze a tőle megszokott könnyed stílusban online hangszer-simogatót készített Zenekarám címmel, mi is izgatottan várjuk a folytatást!

Maradjanak otthon, vigyázzanak magukra, vigyázzunk egymásra!

I. ConcertONline

Az MTVA Bartók Rádió jóvoltából a közönség rendelkezésére bocsátottunk 11 koncertfelvételt. Ezt a listát a ConcertONline sorozatunkban további felvételekkel bővítjük majd hetente, így mindenki tetszőleges időben hallgathatja újra az elmúlt évek legjobb koncertjeit. A lejátszáshoz kattintson a koncertek címeire, illetve a lejátszógombra.

Várjon és Keller: A Concerto Budapest évadnyitó hangversenye -Zeneakadémia, 2017. szeptember 24.

Boris Berezovsky és a Concerto Budapest - Zeneakadémia, 2017. október 15.

Beethoven hegedűverseny Antje Weithaasszal - Zeneakadémia, 2017. november 30.

Mélyvonós mesterek: Zimmermann / Várdai / Héja - Müpa, 2017. december 7.

Karácsonyi Bach-koncert világsztárokkal - Zeneakadémia, 2017. december 17.

Perényi 70 - Zeneakadémia, 2018. január 6.

Látomások éjszakája Angela Hewitt-tal - Müpa, 2018. február 18.

Bogányi, Engegård és a Concerto Budapest - Müpa, 2019. január 26.

A teremtés - Zeneakadémia, 2019. február 16.

Andrej Korobejnyikov és a Concerto Budapest - Müpa 2019. március 27.

Évadnyitó koncert Fejérvári Zoltánnal: Bartók / Dohnányi / Berlioz - Zeneakadémia 2019. szeptember 26.

II. Kis otthoni zene

III. Manó Zenesuli