Folle Journée 2020

Keller András és a Concerto Budapest kiemelt meghívott zenekarként utazott 2020 januárjában Franciaország legnagyobb és a világ egyik legfontosabb, de mindenképpen legkülönlegesebb klasszikus zenei fesztiváljára, a La Folle Journée-ra.

A zenekar harmadszor – idén kitüntetett szerepben - vett részt a René Martin által 1995-ben alapított fesztiválon. Keller András elmondta:  "Komoly zenei kihívás, és különleges feladat végigjátszani a fesztivált: René Martin rövid, legfeljebb egyórás koncertekből álló, a város, Nantes és környéke több helyszínén egyszerre zajló komolyzenei folyamot álmodott meg, vagyis - éppúgy, mint A Hallgatás Napján - a közönség sokkal több zenét és zenekart tud meghallgatni, mint egy hagyományos fesztiválon. Külön öröm, hogy idén Beethovennel utazunk."

A Concerto Budapest a fesztivál tematikájának megfelelően idén Beethovennel utazott és 8 különböző műsorral összesen 13 koncertet adott először Nantes környékén (a Pays de la Loire régióban - „en Région”), majd Nantes-ban.

A Nantes környékén található városok - Saumur, La Flèche, Laval, La Roche-sur-Yon és Cholet - koncerttermeiben a zenekar 6 alkalommal adta elő Beethoven VI. (Pastorale) szimfóniáját, Nantes Cité des congrès nevű kongresszusi központjában (az Auditorium Waldstein és a Salle Archiduc hangversenytermekben) pedig összesen 7 koncerten Beethoven nagy szimfóniái, zongora- és hegedűversenyei szerepeltek a zenekar világhírű szólistákkal - Anna Glöckel és Ayana Tsuji hegedűművészekkel, Nicholas Angelich, Jean-Efflam Bavouzet, David Kaduch és Nelson Goerner zongoraművészekkel - előadott műsorában.

Folle Journée-koncertek 6