Született Muzsikusok / True Musicians TV sorozat

A Született Muzsikusok műfajilag egy félig megírt doku-reality magyar gyártású TV sorozat. Nemzetközi szinten is első sorozat egy szimfonikus zenekar életéről. A sorozat kis költségvetésű, de megvalósításában játékfilmes igényű. 

A Született Muzsikusok eleve a kulisszák mögül indul, az egyes epizódok alapfeszültsége a próbafolyamat drámái és a színpadon a legjobb zenekarok esetén születő katarzis között feszül. A zenekar néhány muzsikusa kiemelkedik a fekete-fehér frakkos/estélyis zenekartestből, - ahogy a hétköznapi közönség látja őket. Közel kerülnek, és a nézők közel kerülnek a zene születéséhez. A sorozat dramaturgiája a konvencionális leegyszerűsítésekkel szemben működik: a félig megírt forgatókönyvet a valóság formálja át.

A Született Muzsikusok magyar nyelven készült, 2018 január-március között kísérleti jelleggel heti sűrűséggel felkerültek az egyes epizódok az Origo.hu oldalára, televíziós sugárzásra azonban még nem került sor. Angol feliratos verziója a szerző eredeti szándékának megfelelően True Musicians címen külföldi sugárzásra is alkalmas. A sorozat kitalálója, írója, kreatív producere Szabó Stein Imre, rendezője Géczy Dávid, Szabó-Stein Imre vezető operatőre Mayer Zoltán. Megrendelő: Concerto Budapest Szimfonikus Zenekar. Gyártó: Innovision Consulting. Szerző, jogtulajdonos: ClockWISE Kft. / Szabó Stein Imre

Díjak:

A Los Angeles Film Awards legjobb TV sorozatnak járó díját hozta el a Született Muzsikusok
A Szabó Stein Imre által írt és jegyzett, Géczy Dáviddal közösen rendezett, A Concerto Budapest Szimfonikus Zenekar és vezetőjük, Keller András mindennapjai körül forgó formabontó sorozat már a második jelentős filmes elismerésben részesül. Augusztusban a független filmes irányzat mértékadó versenyén, az USA-beli indieFEST Film Award, Award of Merit díjat érdemelte ki, és a Los Angeles Film Award Best TV Series kategória fődíját a napokban ítélte a zsűri az alkotóknak.

Az epizódokat IDE KATTINTVA nézheti meg.