A Concerto Budapest az Indexen is közvetíti a Beethoven-napot

A zenekar 2020. november 28-án, szombaton a Zeneakadémia Nagyterméből ingyenesen streameli három koncertből álló Beethoven-napját az Indexen.

A legújabb rendelkezések értelmében bizonytalan ideig a Concerto Budapest sem találkozhat közönségével. A zenekar célja azonban az, hogy amíg lehet, maszkban, üres nézőterekkel, stream segítségével sokakhoz eljuttassa koncertjeit.

Ludwig van Beethoven a hangverseny-repertoár egyik örök és megingathatatlan főszereplőjének számít, ám 2020-ban, születésének 250. évfordulóján életművének a szokottnál is nagyobb figyelmet szentel a világ.

A Concerto Budapest kötelességének tartja, hogy erőt adjon a zenével, koncertjeinkkel. Arra törekszik, hogy minél több emberhez eljusson Beethoven lélekgyógyító zenéje.

Éppen ezért a közönség 2020. november 28-án három zeneakadémiai hangversenyt követhet otthonából az Index.hu oldalán. A Concerto Budapest ezzel a koncertsorozattal kíván tisztelegni a zenei géniusz nagysága előtt.

A Beethoven-napot az Indexen bárki figyelemmel követheti.
 

Fischer Annie emlékének ajánlva

A Beethoven-napot a Concerto Budapest egy legendás magyar Beethoven-interpretátor, Fischer Annie emlékének ajánlja. 2020. november 28-án a legkiválóbb hazai művészek (Berecz Mihály, Baráti Kristóf, Balázs János, Keller András, Perényi Miklós, Várjon Dénes, a Hungarian Quartet, valamint a Concerto Budapest) együttesének összjátéka ígér szimfóniákat, versenyműveket és kamarakompozíciókat ebből a lenyűgöző és kimeríthetetlen gazdagságú életműből.