Concerto Nyárestek I. - Bach és Vivaldi

Tisztelt Közönségünk!

A koncert az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése alapján, a bizonytalan időjárásra való tekintettel a meghirdetett esőhelyszínen, az ELTE Jogi Karának Dísztermében (5. kerület, Egyetem tér 1-3.) lesz megtartva. A koncert az eredeti időponthoz képest fél órával később, 20:30-kor kezdődik.

Megértésüket köszönjük, várjuk szeretettel koncertünkön!

 

J. S. Bach: h-moll szvit, BWV 1067 
Vivaldi: D-dúr hegedűverseny, RV 212
J. S. Bach: d-moll hegedű-kettősverseny, BWV 1043 

Közreműködik:  Kaczander Orsolya (fuvola), Környei Zsófia (hegedű)

Vezeti, vezényel és hegedűn közreműködik: Keller András

 

A Concerto Budapest idei első nyáresti, szabadtéri koncertjét a barokk zene két óriása, az életük során egymással soha nem találkozó Johann Sebastian Bach és Antonio Vivaldi uralja majd. A hét évvel idősebb, világjáró pályatársát a távolból nagyra becsülő Bach h-moll szvitje az 1730-as évek végén, Lipcsében keletkezett: tánctételeinek sorában egy lengyel népi dallamon alapuló Polonaise is szerepel, a hetedik tétel, a záró Badinerie pedig a zenekar szóló fuvolistájának, Kaczander Orsolyának kínál komoly előadói bravúrt igénylő és hálás feladatot. A d-moll hegedű-kettősverseny, amely bár alighanem korábbról való, ám létezése ugyancsak Bach lipcsei korszakától dokumentálható, a Concerto Budapest művészeti vezetőjének, Keller Andrásnak és a zenekar koncertmesterének, Környei Zsófiának a közös játékát ígéri a Pesti Vármegyeháza Díszudvarán helyet foglaló közönség számára. A „rőt pap”, vagyis Vivaldi több mint félezer concertója közül ezen a koncerten az a D-dúr hegedűverseny hangzik majd fel, amely 1712-ben, Padovai Szent Antal nyelvereklyéjének ünnepére íródott. A mű két szélső, Allegro tétele egy Grave jelzésű, vagyis súlyosan, ünnepélyesen és igen lassan előadandó tételt fog közre.

Jegyek egységesen 3500 Ft-ért kaphatók, a helyfoglalás érkezési sorrendben történik. Helyszín: Pesti Vármegyeháza Díszudvara (1052 Budapest, Városház utca 7.)
(A koncertekre vonatkozó szabályzat eső esetén: rossz idő esetén az előadás esőhelyszínre való áthelyezéséről a Zenekar legkésőbb a koncert napján 15.00 óráig a www.concertobudapest.hu honlapon közleményt ad ki. Az esőhelyszín rossz idő esetén: ELTE ÁJK - Aula Magna, 1053 Budapest, Egyetem tér 1-3. A kezdés az esőhelyszínen az eredetihez képest 30 perccel későbbre, 20:30-ra módosul.)