Concerto Nyárestek I. - Beethoven

Júniusban és júliusban három plusz egy alkalommal várjuk szabadtéri koncertre a komolyzene kedvelőit. Az egyes eseményeken Mozart, Beethoven, Vivaldi és Piazzolla klasszikusaiból állítottuk össze a repertoárt.

Beethoven: II. B-dúr, zongoraverseny, op.19  

Beethoven: VI. "Pastorale" szimfónia, op.68     

Közreműködik: Berecz Mihály -zongora

Vezényel: Keller András

Jegyek egységesen 3500 Ft-ért kaphatóak, a helyfoglalás érkezési sorrendben történik. Helyszín: Pesti Vármegyeháza Díszudvara (1052 Budapest, Városház utca 7.)
(A koncertekre vonatkozó szabályzat eső esetén: rossz idő esetén az előadás esőhelyszínre való áthelyezéséről a Zenekar legkésőbb a koncert napján 15.00 óráig a www.concertobudapest.hu honlapon közleményt ad ki. Az esőhelyszín rossz idő esetén: ELTE ÁJK - Aula Magna, 1053 Budapest, Egyetem tér 1-3. A kezdés az esőhelyszínen az eredetihez képest 30 perccel későbbre, 20:30-ra módosul.)

A Concerto Budapest immáron hagyományos és mindig oly hangulatos nyáresti, szabadtéri koncertjeinek sorát idén két nagyszabású és egyúttal gyönyörködtető Beethoven-mű megszólaltatásával indítja. A még Haydn hatását is bizonyító, s a húszas évei első felében komponált B-dúr zongoraversennyel, valamint a "vidéki élet emlékeit" felidéző beethoveni program- és természetzenével, a Pastorale melléknevű VI. szimfőniával. A versenymű szólistája a még mindig csupán 19 esztendős Berecz Mihály lesz, aki azonban már így is imponáló koncertmuzsikusi múltat tudhat a magáénak. Hiszen még 16 éves sem volt, amikor már Kocsis Zoltán vezénylete alatt játszhatta Ravel G-dúr zongoraversenyét, de föllépett már Vásáry Tamással és Vashegyi Györggyel is, és természetesen Keller Andrással és a Concerto Budapest együttesével ugyancsak: velük tavaly ősszel, a Zene Világnapján Liszt Ferenc Haláltáncát játszotta emlékezetes sikerrel. "Örömteljes és hálás érzések a vihar után" - hangzik a "Pastorale" szimfónia utolsó tételének programja, s miközben bízunk a mondott időjárási jelenség teljes elmaradásában ezen az estén, azért az öröm és a hála érzése bizonnyal sokunk lelkében megjelenik majd e szépnek ígérkező koncert során.