Concerto Nyárestek II. - Vivaldi, Bach és Mozart

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint ma este nem várható csapadék, így a koncertet az eredetileg meghirdetettek szerint a Pesti Vármegyeháza Díszudvarán tartjuk meg.

 

Vivaldi: C-dúr kettősverseny trombitára, RV 537 
J. S. Bach: A-dúr versenymű oboa d’amore-ra, 1055R
Vivaldi: g-moll fagottverseny, RV 495
Mozart: Esz-dúr Sinfonia Concertante - hegedűre és brácsára, K.364/320d

Vezeti és hegedűn közreműködik: Környei Zsófia

Közreműködik: Devecsai Gábor, Borsódy László (trombita); Stefán Zsófia (fagott); Ella Dániel (oboa); Móré László (brácsa)

Vivaldi és Bach barokk párosához a XVIII. század másik feléről Mozart társul e csillagfényes koncert programján, amelynek zenei irányítója és egyik szólistája a Concerto Budapest koncertmestere, Környei Zsófia lesz. Az utókorra mindössze egyetlen kottán rámaradó, ám ma oly népszerű Vivaldi-kettősverseny, a két trombitást főszerephez juttató C-dúr concerto a zenekar szólamvezetője, Devecsai Gábor és Borsódy László szólóival hangzik majd fel. A csembaló, oboa d'amore, oboa, de olykor még fuvola és hegedű szólójával is megszólaltatott Bach-mű, az A-dúr versenymű előadója az együttes oboistája, Ella Dániel lesz, majd a fagott szólam vezetője, Stefán Zsófia jut hasonló kiemelt szerephez: a Vivaldi kézírásával fennmaradt g-moll concertóban. A korabeli Párizs és a zenekari játék terén különösen élenjáró Mannheim virtuóz együtteseivel megismerkedve alkotta meg Mozart 1779-ben Esz-dúr sinfonia concertantéját, mely háromtételes mű Környei Zsófia mellett a brácsa szólam vezetőjét, Móré Lászlót emeli majd szólistává. A 23 esztendős komponista művének eredeti kéziratából fennmaradt mindössze három lap egyikét néhány éve rekordáron, átszámítva majd' negyvenmillió forintért árverezte el a londoni Sotheby's. 

Jegyek egységesen 3500 Ft-ért kaphatóak, a helyfoglalás érkezési sorrendben történik. Helyszín: Pesti Vármegyeháza Díszudvara (1052 Budapest, Városház utca 7.)


(A koncertekre vonatkozó szabályzat eső esetén: rossz idő esetén az előadás esőhelyszínre való áthelyezéséről a Zenekar legkésőbb a koncert napján 15.30 óráig a www.concertobudapest.hu honlapon közleményt ad ki. Az esőhelyszín rossz idő esetén: ELTE ÁJK - Aula Magna, 1053 Budapest, Egyetem tér 1-3. A kezdés az esőhelyszínen az eredetihez képest 30 perccel későbbre, 20:30-ra módosul.)