Concerto Nyárestek II. - Mozart

FIGYELEM! A KONCERT AZ ESŐHELYSZÍNEN, A BELVÁROSI PLÉBÁNIATEMPLOMBAN  (1056 Budapest, Március 15. tér 2.) LESZ MEGTARTVA! KEZDÉS: 20:30. Belépés az oldalbejáraton.

Az esőhelyszín az Aula Magna helyett a Belvárosi Plébániatemplom (1056 Budapest, Március 15. tér 2.). Kezdés 20:30

Júniusban és júliusban három plusz egy alkalommal várjuk szabadtéri koncertre a komolyzene kedvelőit. Az egyes eseményeken Mozart, Beethoven, Vivaldi és Piazzolla klasszikusaiból állítottuk össze a repertoárt.

Mozart: Esz-dúr Sinfonia concertante, K.297b
szólisták: Rózsa Gerda, Klenyán Csaba, Stefán Zsófia, Tóth Bálint      

Mozart: C-dúr "Jupiter" szimfónia, K.551

Vezényel: Keller András


Jegyek egységesen 3500 Ft-ért kaphatóak, a helyfoglalás érkezési sorrendben történik. Helyszín: Pesti Vármegyeháza Díszudvara (1052 Budapest, Városház utca 7.)
(A koncertekre vonatkozó szabályzat eső esetén: rossz idő esetén az előadás esőhelyszínre való áthelyezéséről a Zenekar legkésőbb a koncert napján 15.00 óráig www.concertobudapest.hu honlapon közleményt ad ki. Az esőhelyszín rossz idő esetén:  Belvárosi Plébániatemplom (1056 Budapest, Március 15. tér 2.). A kezdés az esőhelyszínen az eredetihez képest 30 perccel későbbre, 20:30-ra módosul.)

Mozart pozíciója a koncertrepertoáron századok óta rendíthetetlen, ám ha lehet, sziporkázóan zseniális életműve még inkább megkerülhetetlen akkor, amikor nyári, szabadtéri hangversenyprogramok összeállításáról van szó. A Concerto Budapest idei második vármegyeházi hangversenyén is Mozart kerül majd a középpontba: a klarinétot, az oboát, a kürtöt és a fagottot kitüntetett hangszerként szerepeltető 1778-as Esz-dúr Sinfonia concertante, valamint az 1788-as, s az utókor által a Jupiter melléknévvel felruházott, közkedvelt és kultikus rangú C-dúr szimfónia előadása révén. Az előbbi kompozíció szólistái a Concerto Budapest állandó tagjai, szólamvezető muzsikusai lesznek. Rózsa Gerda az oboa, Stefán Zsófia a fagott, Klenyán Csaba a klarinét és Tóth Bálint a kürt művészeként számíthat már rég meghitt ismerősnek a zenekar állandó közönsége, s általában a koncertlátogatók széles tábora számára. A Liszt-díjas Klenyán Csaba alighanem különösen ismert ebben a körben, hiszen sokat koncertező kamaramuzsikusként, s egyúttal a barokktól a kortárs zene alkotásaiig terjedő diszkográfia büszke birtokosaként is sokszor találkozhattunk már vele. Például olyan kamarazenei koncerteken, ahol a ma este karmesterének, Keller Andrásnak a partnere volt.