Concerto Nyárestek III. - Schubert, Mozart, Bach és Haydn

Schubert: A-dúr rondo, D. 438
Mozart: E-dúr adagio, K. 261  
Bach: d-moll kettősverseny oboára és hegedűre, BWV 1060 
Haydn: 46. (B-dúr) szimfónia, Hob. I:46

Vezeti és hegedűn közreműködik: Alexander Janiczek

Közreműködik: Horváth Béla (oboa)

Bachtól Schubertig ível program a nyáresti sorozat harmadik koncertjén, ahol a Concerto Budapest együttesével már a márciusi Mozart-napon is együtt muzsikáló salzburgi hegedűs és karmester, a kiváló Alexander Janiczek áll majd a zenekar elé - méghozzá mindkét minőségében. Így mindjárt az első szám gyanánt felhangzó A-dúr rondó előadásakor: az 1816-ban komponált, ám Schubert életében kiadatlanul maradt mű igencsak technikás szólóhegedűst igényel. Mozart ugyancsak egyetlen tétellel képviselteti magát ezen az estén: az 1776-os E-dúr adagio alternatív tételnek íródott, az előző évben szerzett A-dúr hegedűversenybe, melynek eredeti lassú tételét a salzburgi érseki koncertmester, az akadékoskodó Antonio Brunetti túlontúl mesterkéltnek ítélte. Egy kettősverseny erre a programra is jut: a csembaló-változatban ránk maradt, azonban rekonstruált formában az oboát és a hegedűt főszerephez juttató Bach-mű, amelynek fafúvós szólistája Horváth Béla lesz. A Pesti Vármegyeháza idén nyári koncertjeit egy Haydn-kompozíció, az Esterházy Miklós herceg szolgálatában alkotó Kapellmeister 1772-es B-dúr szimfónia előadása zárja majd, megidézve Haydn úgynevezett Sturm und Drang-periódusát. 

Jegyek egységesen 3500 Ft-ért kaphatóak, a helyfoglalás érkezési sorrendben történik. Helyszín: Pesti Vármegyeháza Díszudvara (1052 Budapest, Városház utca 7.)
(A koncertekre vonatkozó szabályzat eső esetén: rossz idő esetén az előadás esőhelyszínre való áthelyezéséről a Zenekar legkésőbb a koncert napján 15.00 óráig a www.concertobudapest.hu honlapon közleményt ad ki. Az esőhelyszín rossz idő esetén: ELTE ÁJK - Aula Magna, 1053 Budapest, Egyetem tér 1-3. A kezdés az esőhelyszínen az eredetihez képest 30 perccel későbbre, 20:30-ra módosul.)