Concerto Nyárestek IV. - Vivaldi és Piazzolla

FIGYELEM! A KONCERT AZ ESŐHELYSZÍNEN, AZ ELTE-ÁJK AULA MAGNÁBAN  (1053 Budapest, Egyetem tér 1-3.) LESZ MEGTARTVA! KEZDÉS: 20:30

Nyáresti szabadtéri koncertjeinkre villámsebességgel keltek el a jegyek. A nagy sikerre való tekintettel a július 6-ai hangversenyt július 7-én, pénteken megismételjük! Váltson jegyet mielőbb, ha szeretné Vivaldi és Piazzolla remekműveit hallgatni a meleg szellő járta nyárestén, a szabad égbolt alatt!

Vivaldi: h-moll négyesverseny, RV 580

Piazzolla: A négy évszak Buenos Airesben

- szünet-

Vivaldi: Négy Évszak

Hangversenymesterek: Környei Zsófia és Miranda Liu
Közreműködnek: Berentés Zsuzsanna, Tabányi Antal

A Pesti Vármegyeháza Díszudvarán felhangzó nyáresti koncertek sorozatát idén egy furcsa, de valójában nagyon is összeillő pár, Antonio Vivaldi és a tangó táncformáját komolyzenévé nemesítő Astor Piazzolla művei zárják majd. Összeillik egymással ez a két komponista, hiszen Vivaldi leghíresebb, páratlanul népszerű hegedűs versenyműsorozata arra ihlette a XX. századi argentin mestert, hogy több mint két évszázaddal a "rőt pap" után, 1965 és 1970 között maga is zene által örökítse meg a négy évszakot, pontosabban annak különleges, Buenos Aires-i hangulatát. Az évkörnek szentelt két alkotás között felhangzó Vivaldi-négyesverseny szólistái a Concerto Budapest vonós művészei lesznek. A két koncertmester, a sokszoros versenygyőztes és már világszerte sok helyütt fellépő Miranda Liu és a Keller Vonósnégyesben is állandó tagként muzsikáló Környei Zsófia mellett a hegedűskar szólamvezetője, Berentés Zsuzsanna, valamint e zenekari szekció állandó tagja, Tabányi Antal játssza majd Vivaldi legendás concerto-gyüjteménye, a L'estro armonico h-moll hangnemű, tizedik darabjának egymással versengő hegedűszólóit. 

Jegyek egységesen 3500 Ft-ért kaphatóak, a helyfoglalás érkezési sorrendben történik. Helyszín: Pesti Vármegyeháza Díszudvara (1052 Budapest, Városház utca 7.)
(A koncertekre vonatkozó szabályzat eső esetén: rossz idő esetén az előadás esőhelyszínre való áthelyezéséről a Zenekar legkésőbb a koncert napján 15.00 óráig a www.concertobudapest.hu honlapon közleményt ad ki. Az esőhelyszín rossz idő esetén: ELTE ÁJK - Aula Magna, 1053 Budapest, Egyetem tér 1-3. A kezdés az esőhelyszínen az eredetihez képest 30 perccel későbbre, 20:30-ra módosul.)