Gramofon-díjas a Concerto Budapest és Várjon Dénes közös lemeze

December 16-án osztották ki az egyik legrangosabb hazai klasszikus zenei elismerést, Várjon Dénes a Concerto Budapes kapta az Év legjobb magyar klasszikus zenei lemeze díjat.

Az Év legjobb magyar klasszikus zenei lemeze kategóriában megosztott díjat kapott december 16-án a Várjon Dénes, Liszt –díjas zongoraművész és a Keller András vezényelte Concerto Budapest közös Beethoven összes zongoraversenyének hangfelvétele. A lemez a HUNGAROTON gondozásában készült el.

A díjakat a Gramofon - Klasszikus és Jazz című folyóirat szerkesztősége és kiadója alapította 2001-ben, az idei a tizenhatodik díjkiosztó. A döntésben lemezeladási szempontok sohasem játszanak szerepet, kizárólag a művészi minőség és a felvételtechnikai megvalósítás színvonala dönt – ahogyan Rettkes Attilla a lap főszerkesztője is fogalmazott. Az év legjobb magyar klasszikus zenei hanglemeze díját megosztva nyerte Beethoven összes zongoraversenye és a Baráti Kristóf és a Magyar Kamarazenekar által felvett Mozart összes hegedűversenye.

A 2015-ben felvett Beethoven album korábban bekerült az International Classical Music Awards 2017. évi szavazásán a Versenymű kategóriába a Díj hivatalos jelöltjei közé is.