Hommage à Ligeti - A Ligeti Ensemble bemutatkozó koncertje

Jegyvásárlás

Ligeti Ensemble bemutatkozó koncertje Ligeti György születésnapján.

Igor Stravinsky: Fúvósszimfóniák 
Ligeti György: Kammerkonzert
Vezényel: Rácz Zoltán

Kurtág György: Jelek, játékok, üzenetek
Vezeti: Keller András

Közreműködik: Csalog Gábor zongora, Kaczander Orsolya fuvola, Keller András hegedű, Klenyán Csaba klarinét, Szalai András cimbalomLigeti Ensemble  

2018. május 28-án, Ligeti György születésnapján adja első koncertjét a Concerto Budapest frissen életre hívott új formációja, a Ligeti Ensemble. A névválasztás - amelyet Ligeti György özvegye, Ligeti Vera, és a zeneszerző fia, Lukas Ligeti egyetértő támogatása tett lehetővé - félreérthetetlenül kijelöli a kamarazenekar céljainak megfogalmazását: a zenetörténet jelenének és elmúlt bő évszázadának, napjainkra klasszikussá érett remekművei előadását.

A Ligeti Ensemble elsősorban a Concerto Budapest muzsikusaira épül, de kifejezetten számít azoknak a muzsikusoknak az aktív részvételére, akik az elmúlt évtizedekben, a kortárs zene előadásában kiemelkedő tevékenységet folytattak.

A BMC-ben megrendezésre kerülő koncert egyértelműen folytatni kívánja a 2006 és 2014 között, az UMZE együttes kezdeményezésére és a MÜPA társrendezésében megvalósult, Ligeti György születésnapjához igazított életműsorozat hagyományát, Ligeti életművének rendszeres ápolását.

A Ligeti Ensemble művészeti vezetői Keller András és Rácz Zoltán.