Hommage à Ligeti - A Ligeti Ensemble bemutatkozó koncertje

Ligeti Ensemble bemutatkozó koncertje Ligeti György születésnapján.

Kurtág György Hommage à Ligeti
Jelek, játékok, üzenetek
Vezeti: Keller András

Igor Stravinsky: Fúvósszimfóniák 
Ligeti György: Kammerkonzert
Vezényel: Rácz Zoltán

Közreműködik: Berentés Zsuzsanna - hegedű, Csalog Gábor - zongora, Kaczander Orsolya - fuvola, Keller András - hegedű, Klenyán Csaba - klarinét, Migróczi Tamás - cselló, Szabó Judit - cselló, Szalai András - cimbalom, Ligeti Ensemble  

2018. május 28-án, Ligeti György születésnapján adja első koncertjét a Concerto Budapest frissen életre hívott új formációja, a Ligeti Ensemble. A névválasztás - amelyet Ligeti György özvegye, Ligeti Vera, és a zeneszerző fia, Lukas Ligeti egyetértő támogatása tett lehetővé - félreérthetetlenül kijelöli a kamarazenekar céljainak megfogalmazását: a zenetörténet jelenének és elmúlt bő évszázadának, napjainkra klasszikussá érett remekművei előadását.

A Ligeti Ensemble elsősorban a Concerto Budapest muzsikusaira épül, de kifejezetten számít azoknak a muzsikusoknak az aktív részvételére, akik az elmúlt évtizedekben, a kortárs zene előadásában kiemelkedő tevékenységet folytattak.

A BMC-ben megrendezésre kerülő koncert egyértelműen folytatni kívánja a 2006 és 2014 között, az UMZE együttes kezdeményezésére és a MÜPA társrendezésében megvalósult, Ligeti György születésnapjához igazított életműsorozat hagyományát, Ligeti életművének rendszeres ápolását.

A Ligeti Ensemble művészeti vezetői Keller András és Rácz Zoltán.

A koncertet ÉLŐBEN közvetítjük a Concerto Budapest Facebbok oldalán!
Kattintson ide az élő közvetítés megtekintéséhez!

csatolt fájlok