Kremer 70

  • Bach Kettősverseny hegedűre, d-moll (BWV 1043)
  • Sibelius Hegedűverseny, d-moll (op.47)
  • Philip Glass Kettősverseny hegedűre és csellóra

    Gidon Kremer - hegedű, Giedre Dirvanauskaite - cselló, Keller András - hegedű, Kremerata Baltica
    Vezényel: Keller András

Összeszokott nemzetközi sztárcsapat hajt fejet a legenda előtt, személyesen, a nagy művész társaságában és közreműködésével: Gidon Kremer 70 éves. A lett hegedűművész David Ojsztrah tanítványaként indult, és közel fél évszázada tündöklő állócsillaga már a világ komolyzenei életének. Végigturnézta a világot, nagy szerencsénkre hazánkban is sokszor járt, s a Concerto Budapesttel számos koncertet adott, mindig csodálatos élményt okozva. Szerénysége, figyelme és alázata egészen különleges módon ellenpontozza szakmai rangját és játékának leírhatatlan kifinomultságát.

Giedrė Dirvanauskaite litván csellistával (aki a Kremerata Baltica kamarazenekarral érkezik, mint a cselló szólam vezetője) ugyanúgy sokadszor lép színpadra, mint ahogyan a világhírű Keller Andrással is, aki hegedűművészként és dirigensként is megmutatja magát ezen az exkluzív születésnapon. A program hatalmas ívet ír le, három évszázad muzsikáját öleli át: Bachtól Sibeliuson át egészen Philip Glassig. A kortárs zene megjelenése sem meglepő, hiszen Kremer mindig is oroszlánrészt vállalt kevésbé ismert kompozíciók bemutatásában, népszerűsítésében.

2017. április 9-ére, vasárnapra meghirdetett Kremer 70 koncertünket, Gidon Kremer közreműködésével, technikai okok miatt 2017. május 19-én, pénteken rendezzük meg – változatlan műsorral és közreműködőkkel –a Zeneakadémia nagytermében.

Az eredeti időpontra megváltott jegyek és bérletek automatikusan érvényesek az új időpontra.

Az esetlegesen okozott kellemetlenségért szíves elnézésüket kérjük! Várjuk Önöket szeretettel a koncerten!