Mozart Planet küldetése, hogy a Concerto Budapest az ország minél több településére eljuttassa a zeneirodalom halhatatlan zsenijének harmóniát és felüdülést nyújtó dallamait, olyan helyekre is, ahol ritkán hallgatnak klasszikus zenét. Zaklatott világunkban egyre nagyobb szükség van a jóság, a szeretet és a biztonság érzésére, s Mozart zenéje ehhez végtelen és könnyen befogadható táplálékot ad, hisz az összes létező emberi érzelmet és karaktert a legegyszerűbben és legcsodálatosabban fejezi ki. E muzsika mindenkit megérint, életörömet sugároz és boldoggá tesz. A „Mozart-bolygón” ebből a tiszta zenéből fakad az élet, és ha ezt akárcsak egy órára átéli a koncertek közönsége, már kicsit jobb hellyé válhat számukra a világ.
A Mozart Planet koncertjeire ingyenes a belépés, ugyanakkor ezek az események alkalmat adnak a helyi közösségnek, hogy számukra fontos, nemes ügyekre felhívva a figyelmet önkéntes adományokat gyűjthessenek a közönség körében. Ezzel a zenekar a helyi közösségépítés elősegítésében is szerepet kíván vállalni.
2022 augusztusában nyolc helyszínes balatoni koncertsorozaton mutatkozott be a zenekar programja Balatonalmádi, Balatonföldvár, Balatonkeresztúr, Balatonszemes, Hévíz, Keszthely, Révfülöp és Vászoly nagyszerű és lelkes közönsége előtt. A két zenekari és hat kamarakoncertet hatalmas érdeklődés övezte, a résztvevők és a helyi szervezők visszajelzései alapján mindenki várta a folytatást.
Ősszel további hét koncerten Pest és Komárom-Esztergom vármegyei településeken mutatkozott be a Mozart Planet, majd a program adventi ajándék koncertsorozattal folytatódott. A kórházi kezelésük idején családjukat nélkülözni kényszerülő gyerekeknek, felnőtteknek és szeretetotthonban lakó idős embereknek a zene szépséget és boldogságot ajándékozott Mozart csodálatos dallamaival, valamint Bach, Bartók és Schumann műveivel. 2023 nyarán újra a balatoni régióban élők és az ott nyaralók számára viszi el a zenekar Mozart zenéjét. Augusztus 24. és 27. között Fonyódon, Balatonszemesen, Balatonkeresztúron, Balatonalmádiban, Balatonbogláron, Vászolyban, Hévízen, Balatonföldváron és Keszthelyen, hét kamarakoncert és két zenekari fellépés során csendülnek fel újra a halhatatlan dallamok. Ehhez a muzsikához nem kellenek előismeretek, nem kell szakavatottnak lenni, elég csak meghallgatni, és gyönyörködni benne.

       

 

Mozart Planet - Keszthely

Mozart Planet - Balatonföldvár

Mozart Planet - Hévíz ELMARAD!!!

Mozart Planet - Vászoly

Mozart Planet - Balatonboglár

Mozart Planet - Balatonalmádi

Mozart Planet - Balatonkeresztúr

Mozart Planet - Balatonszemes

Mozart Planet- Fonyód

Mozart Planet - Esztergom, Bazilika