Mesteriskola

A Concerto Mesteriskola egy szabadegyetemi program-sorozat leendő és gyakorló muzsikusok, valamint a zene iránt behatóbban érdeklődők számára.

Keller András, a Concerto Budapest zenekar vezetője, sokéves zenekari és oktatói tapasztalata alapján álmodta meg a Mesteriskolát, amelynek alapvető célja, hogy a meghívott vendégelőadók segítségével és közreműködésével olyan területek kulisszatitkaiba avassa be a program iránt érdeklődőket, amelyek nagy fontossággal bírnak ugyan egy zenész és egy zenekar életében, de – idő hiányában – sem az egyetemi oktatás, sem a mindennapi zenekari munka kereteibe nem férnek bele.

A Mesteriskola szakmai továbbképzéseket, posztgraduális oktatási programokat és műhelymunkát is magába foglal – a vendégművészek személyes bemutatkozásával és a komolyzenén kívül más művészeti ágak bekapcsolásával együtt, célja a kamarazenei és a koncerttapasztalatok átadása. 

A Concerto Mesteriskola előadásain nemcsak a szakmai közönséget (a leendő vagy már gyakorló zenészeket), de az egyes témák iránt érdeklődő vagy azokat megismerni kívánó zenebarátokat is várja.

A program társszervezői a Budapest Music Center és az UMZE Kamaraegyüttes.

A program-sorozat előadásai ingyenesen látogathatóak.