Mozart Planet – koncertsorozat a Balatonnál

Mozart műveiből válogat a Concerto Budapest ingyenes, nyári koncertsorozata. A zenekar művészei augusztus 11. és 14. között nyolc Balaton-menti helyszínen lépnek fel.

A Concerto Budapest zenekar augusztus 11-én, csütörtökön este fél nyolctól a balatonföldvári Bajor Gizi Közösségi Házban, másnap pedig este nyolc órától a keszthelyi Kis Szent Teréz Plébánián ad koncertet. Mindkét helyszínen a Jupiter néven híressé vált C-dúr szimfóniát, Klenyán Csaba szólójával az A-dúr klarinétversenyt, valamint a D-dúr szerenádot, közismert nevén a Serenata notturnát szólaltatják meg, melyben Környei Zsófia és az est karmestere, Keller András működik közre hegedűn.

Augusztus 12-én, pénteken este fél nyolckor a balatonalmádi Szent Ignác templomban a D-dúr divertimento, a hegedűre és brácsára írt G-dúr duó és a Kis éji zene hangzik el. Hegedűn közreműködik Miranda Liu és Kakutani Satoko, brácsán Haruka Nagao, csellón Aranyos János, nagybőgőn pedig Illés László. Szombaton műsoron marad a Kis éji zene és a divertimento, és csatlakozik hozzájuk Klenyán Csaba, akivel az A-dúr klarinétötöst szólaltatják meg délután ötkor a balatonkeresztúri Szent Kereszt Templomban, este nyolckor pedig a hévízi Szentlélek Templomban. Másnap, vasárnap fél 12-kor a balatonszemesi Baptista Imaházban a divertimento és a duó mellett az F-dúr oboanégyest játsszák Rózsa Gerdával.

A Varázsfuvola nyitányát, az F-dúr divertimentót, a c-moll adagio és rondót, továbbá a D-dúr fuvolanégyest szólaltatja meg Keller András és Környei Zsófia hegedűn, Szomor-Mekis Janka brácsán, Karasszon Eszter csellón, Fábry Boglárka vibrafonon, Kaczander Orsolya fuvolán és Ella Dániel oboán augusztus 13-án, szombaton este fél nyolckor a vászolyi Szent Jakab Templomban és vasárnap délelőtt fél 11-kor a révfülöpi Munkás Szent József Templomban.

A Mozart Planet hangversenyek a Balaton nyári kulturális kínálatát gazdagítják, amelyek kiemelkedő művészeti élményt, emellett hangulatos kikapcsolódást ígérnek minden korosztálynak. A Mozart Planet koncertekre a belépés ingyenes.

Mozart Planet - Balatonföldvár

Mozart Planet - Balatonalmádi

Mozart Planet - Keszthely

Mozart Planet - Balatonkeresztúr

Mozart Planet - Vászoly

Mozart Planet - Hévíz

Mozart Planet - Révfülöp

Mozart Planet - Balatonszemes