MOZART-NAP 2019

Március 10-én, vasárnap délelőtt 11-től este 10-ig kizárólag Mozart hangjai töltik meg a Zeneakadémia két koncerttermét. Kiváló szólisták, remek kamaraegyüttesek és zenekarok társaságában merülhetünk el Mozart rejtélyes világában, felfoghatatlan zsenijének közelében. 

Március 10-én élő közvetítést adunk a Zeneakadémia nagyterméből a www.mozartnap.hu oldalon és a Concerto Budapest Facebook oldalán.

„Mozart: az élet maga” – fogalmazott találóan a nagy angol karmester, Sir Colin Davis, jószerint mindannyiunk közös benyomását tömören összefoglalva. Ezt a kivételes tüneményt ünnepli a lassanként hagyományossá váló tavaszi Mozart-nap is: délelőttől egészen késő estig, a Zeneakadémia Nagytermében és a Solti Teremben, a Concerto Budapesttel és nagyszerű vendégeivel. Arvid Engegård, Fenyő László, Frankl Péter, Kemenes András, Klukon Edit, Ránki Dezső, Simon Izabella és Szűcs Máté – csupán néhány vonzó név a fellépők sorából, akik e vasárnapi nagyszabású koncertsorozaton az emberiség egyik leghatalmasabb teremtőjének életművéből játszanak majd, legalább annyira a maguk színtiszta örömére, mint a mi gyönyörködtetésünkre. Mert hiszen Mozart nemcsak a hangversenyközönség örök kedvence, hanem a muzsikusoké is. Öröm és szépség, dráma és megtisztulás, nemes emelkedettség és dévaj humor: egynapos körutazás a zsenialitás magaslati és mégis oly emberközeli birodalmában. Kimerítő program – a lehető legtávolabb a kimerülés veszélyétől. A Mozart-zene teljessége – természetesen még így is a teljesség igénye nélkül.

Tekintse meg a nap programját egyben a www.mozartnap.hu oldalon.

 

Mozart-nap 1: Kettősverseny és sinfonia concertante

Mozart-nap 2: Engegård Quartet / Szűcs Máté

Mozart-nap 4: Zongoranégyesek

Mozart-nap 5: Kemenes / Engegård

Mozart-nap 6: Fuvolanégyes és Kegelstatt trió

Mozart-nap 7: Szólók / Ránki